Facebook Български English

ТИКВЕНИК - наложена баница с тиква

ТИКВЕНИК - наложена баница с тиква

Необходими продукти:

 

1 пакет Tочени кори препечени на сач БИТАС - пълнозърнести или класик
1 малка тиква (около 1.5 кг)
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. нарязани на ситно орехи
1 равна ч.л канела
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

 
Тиквата се почиства и се настъргва на ренде. Към нея се добавят олиото, захарта, канелата и орехите. Разбърква се добре. Готовата плънка се разделя на пет равни части. Корите се накъсват на едри парчета. 
В намазана с олио тава (с диаметър около 30 см) се подрежда един пласт кори. Върху него се разстила 1/5-та част от плънката, така че корите да са покрити плътно. След това отново се редуват кори и плънка, като най-отгоре завършваме с пласт кори. Преди изпичане баницата се намазва с отделилия се сок от плънката или съвсем фино с олио. Пече се в предварително загрята на 200°С фурна около 40 минути. След изваждане, нарежете на желан размер парчета и поръсете фино с пудра захар. 

 

Насладете се! 

 

За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук.

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook