Facebook Български English

Баница

Баница

Празнично печиво, ухаещо на пролет, приготвено със свежи Натурални Точени кори БИТАС, препечени на сач.

Необходими продукти:


1 пакет БИТАС Натурални Точени кори, препечени на сач
400 гр спанак на листа (пресен или замразен)
3 стръка зелен лук
150 гр извара
100 мл олио 
50 гр разтопено масло

Начин на приготвяне:


Оставете корите на стайна температура за поне час преди приготвяне на баницата.
Накълцайте спанака и зеления лук на ситно и ги задушете с 1 с.л олио и 100 мл вода до омекване. Оставете плънката да се охлади, добавете изварата, посолете на вкус и разбъркайте добре. Разстелете корите. Намажете всяка кора леко с олио, разпределете равномерно върху нея 1/3 от плънката и навийте на руло. Нарежете напречно рулото на 3-сантиметрови парчета и ги подредете изправени в предварително намаслена тава. Повторете същото и с останалите две кори. 
Залейте баницата с разтопеното масло и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто (за около 40 минути).
 

 

Насладете се!

 

За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук. 

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook