Апетитна баница за големи весели компании!
Необходими продукти:
2 пакета Точени кори „БИТАС”, препечени на сач
8 яйца
8 с.л олио
600 гр кисело мляко
1 каф. л. сода бикарбонат
600 гр краве сирене
Разтопено масло (олио) за намазване на корите
Начин на приготвяне:
Корите се оставят на стайна температура за поне час преди приготвянето на баницата.
Приготвя се плънката, като се смесват яйцата, олиото, киселото мляко, содата и се разбърква добре. Отделно се натрошава сиренето. Всяка кора се намазва фино с олио (разтопено масло), разпределя се от плънката и сиренето и се завива на руло. Рулото се навива във формата на охлюв и се поставя в центъра на предварително намаслена тава с диаметър 36см. Същото се повтаря и с останалите кори, като получените рула се подреждат около центъра, застъпвайки се. Приготвената баница се намазва с разтопено масло и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто (около 40 мин.). След изваждане от фурната баницата се напръсква леко с вода и се завива с кърпа за 15 минути преди поднасяне.
Добър апетит и поздрави на компанията!
Вижте как можете да поръчате от нашите истински точени кори тук.
За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук.