Facebook Български English

Пролетна баница

Пролетна баница

По идея на Стилияна Буковска, наш верен почитател! 

Необходими продукти:

 
1 пакет Пълнозърнести точени кори, препечени на сач, „БИТАС” – 400 гр
450 гр спанак
300 гр извара
4 с.л. олио за плънката + още за намазване на корите
2 с.л. сусам
Сол на вкус

За заливката:
 

1 яйце
100 мл прясно мляко
2 с.л. сусам

Начин на приготвяне: 

 
Извадете пакета с точените кори от хладилника и го оставете на стайна температура за поне 1 час преди да започнете с приготвянето на баницата.
Нарежете спанака на ситно и го задушете за кратко заедно с 1 с.л. олио. Дръпнете го от котлона, добавете изварата, сусама, още 3 с.л. олио, посолете плънката на вкус и разбъркайте добре. Разстелете корите. Всяка от тях намажете фино с олио, разнесете отгоре 1/3 от плънката и навийте на руло. Навитите рула подредете в намаслена тава като охлюв. Залейте баницата със сместа от разбитото яйце и прясното мляко. Поръсете със сусама и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто (за около 40 минути). 

НАСЛАДЕТЕ СЕ!

 

Вижте как можете да поръчате от нашите истински точени кори тук.

За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук.

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook