Наслада, приготвена с Точени кори"БИТАС", препечени на сач.
Необходими продукти:
1 пакет Точени Кори препечени на сач "БИТАС"
200 гр краве масло
50 гр сурови натрошени бадеми
За сиропа:
500 гр захар
2 пакетчета внилия
500 мл вода
Начин на приготвяне:
Препоръчваме след изваждане от хладилника и преди отваряне, да темперирате пакета с корите на стайна температура.
Навийте стегнато всяка кора поотделно на руло. Нарежете всяко руло на парчета с дължина около 3 см. Обърнете и подредете така получените охлювчета в кръгла тава с диаметър около 23-24см. Разтопете маслото и залейте подредените в тавата охлювчета. Поръсете равномерно с натрошените бадеми. Поставете тавата в предварително загрята на 220 градуса фурна и печете до златисто кафяво.
Докато печете, пригответе сиропа по следния начин:
Смесете захарта, водата и ванилията. Загрейте до кипване, след което свалете от котлона.
След изпичане, залейте веднага баклавата със сиропа и оставете поне за около 2 часа да се напои добре.
НАСЛАДЕТЕ СЕ!
Вижте как да поръчате от нашите истински точени кори ТУК.
За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук.