Facebook Български English

ЗЕЛНИК - Наложена баница с праз и спанак

ЗЕЛНИК - Наложена баница с праз и спанак

Това е любимият ни зелник с праз, спанак и Точени кори, препечени на сач, "БИТАС" по рецепта на леля Митра от с.Хотово, община Сандански, област Благоевград.

 

Приготвя се с 1 пакет Точени кори, препечени на сач, "БИТАС" - пълнозърнести или обикновени.

 

Приготвяне на плънката:

 
Около 250 гр свеж зелен лук или праз (2 стръка) се нарязва на ситно, намачква се с ръце и леко се запържва в тиган с малко олио и щипка сол. 
Същото количество спанак се нарязва, запарва се в кипяща вода с щипка сол до повторно завиране и се отцежда.
Така приготвените зелен лук или праз и спанакът се смесват.
Отделно се натрошава 250 гр сирене.

Приготвяне на зелника:
 

 

Накъсайте корите на едри парчета. Наложете ред кори в предварително намазана с олио тава. Нанесете слой от плънката и поръсете със сирене. Наложете отново кори, с четка намажете фино с олио, нанесете плънка, поръсете сирене и така до последната кора. Намажете я фино с олио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до получаване на златисто-кафява коричка (около 15-20 минути). След изваждане от фурната напръскайте леко с вода и покрийте за 15 минути с кърпа.
Преди сервиране, нарежете на желания размер парчета.

ДОБЪР АПЕТИТ! 

 

За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук. 

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook