Facebook Български English

Пролетни рулца

Пролетни рулца

Вкусни малки банички с кайма и зеле.

Необходими продукти:

 
1 пак. Точени кори БИТАС, препечени на сач 
300 гр кайма
400 гр готова смес от нарязани зеле и моркови (или 300 гр зеле и 100 гр моркови, нарязани като за салата)
4 с.л. соев сос
Олио за намазване на корите

Начин на приготвяне: 

 
Оставете корите на стайна температура за поне 1 час преди приготвяне на рулцата.
Задушете каймата в 1 с.л. олио и 3 с.л. вода и бъркайте, докато стане на трохи. Изсипете при нея сместа от зеле и моркови, соевия сос и 50 мл вода, и задушете всичко под капак за 10-15 минути до леко омекване на зеленчуците. Отцедете и запазете отделилия се сос от плънката. 
Накъсайте корите на квадратни парчета по сгъвките. Всяко парче намажете фино с олио, поставете 1 с.л. от плънката, сгънете краищата навътре и навийте на рулце.
Смесете отделения сос от плънката с 2 с.л. олио и намажете отгоре всяко готово рулце. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто (около 30 минути). 
Поднесете пролетните рулца топли, по желание с още соев сос.

 

Добър апетит! 

За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук. 

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook