Facebook Български English

Банички по италиански

Банички по италиански

Приготвят се с един пакет Пълнозърнести точени кори, препечени на сач, "БИТАС".

 

Приготвяне на плънката:

 
Нарежете на ситни кубчета 150 гр шунка и я сложете в тиган с малко олио леко да се запържи. Добавете 25 0гр нарязани на ситно домати, 200 гр сладка царевица, 10 бр маслини, нарязани на ситно, 1 чаена лъжица риган или чубрица. Разбъркайте добре и оставете да ври на бавен огън до сгъстяване на соса. 
Отделно настържете 100 гр кашкавал.

Приготвяне на Банички по италиански:
 

Накъсайте корите на квадратни парчета по сгъвките. Намажете с четка всяко парче фино с олио. Поставете 1 супена лъжица от плънката и щипка от настъргания кашкавал и завийте парчето на правоъгълно пакетче. Така приготвени, всички пакетчета поставете в намазана с олио тава, намажете ги отгоре леко с олио и ги поръсете с останалия кашкавал. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна до получаване на хрупкава златиста коричка (около 30 минути). 

Ако можете да устоите, оставете да изстинат за десетина минути!

ДОБЪР АПЕТИТ! 

 

За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук. 

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook