Facebook Български English

Празнична новогодишна баница

Празнична новогодишна баница

Апетитна баница с аромат на масло – чудесно допълнение към коледната и новогодишната трапеза!


Необходими продукти:

 
1 пакет Точени кори „БИТАС”, препечени на сач
4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
½ ч.ч. прясно мляко
300 гр сирене
50 гр масло
Олио за намазване на корите

Начин на приготвяне: 

 
Оставете корите на стайна температура за поне час преди приготвянето на баницата. 
За плънката разбийте яйцата и ги смесете с прясното и киселото мляко. Отделно натрошете сиренето. 
Вземете първата кора, намажете я фино с олио, разпределете равномерно върху нея 1/3 от плънката и поръсете със сирене. Върху нея поставете втората кора, отново намажете с олио, сложете плънка и сирене. Същото се повтаря и с третата кора. Навийте заедно трите кори на руло. Нарежете рулото на филийки с ширина 4 см. Подредете получените розички в намазнена тава и ги залейте с разтопеното масло. Изпечете баницата в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист (за около 40 минути). 

Желаем Ви вкусни празници! 

 

За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук.

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook