Facebook Български English

Пролетна баница

Пролетна баница

По идея на Стилияна Буковска, наш верен почитател! 

Необходими продукти:

 
1 пакет Пълнозърнести точени кори, препечени на сач, „БИТАС” – 400 гр
450 гр спанак
300 гр извара
4 с.л. олио за плънката + още за намазване на корите
2 с.л. сусам
Сол на вкус

За заливката:
 

1 яйце
100 мл прясно мляко
2 с.л. сусам

Начин на приготвяне: 

 
Извадете пакета с точените кори от хладилника и го оставете на стайна температура за поне 1 час преди да започнете с приготвянето на баницата.
Нарежете спанака на ситно и го задушете за кратко заедно с 1 с.л. олио. Дръпнете го от котлона, добавете изварата, сусама, още 3 с.л. олио, посолете плънката на вкус и разбъркайте добре. Разстелете корите. Всяка от тях намажете фино с олио, разнесете отгоре 1/3 от плънката и навийте на руло. Навитите рула подредете в намаслена тава като охлюв. Залейте баницата със сместа от разбитото яйце и прясното мляко. Поръсете със сусама и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто (за около 40 минути). 

НАСЛАДЕТЕ СЕ!

 

За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук.

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook