Facebook Български English

Експресна баница с юфка

Експресна баница с юфка

Тази рецепта е за начинаещи баничари, с гарантирани аплодисменти!

Приготвя се с едно пакетче ЮФКА "БИТАС", тип домашна - пълнозърнеста или обикновена. 
Необходима е тава с диаметър 26-28 см.

Начин на приготвяне:


Включете фурната да се загрява на 220 градуса!
В дълбок съд смесете и разбъркайте яко с миксер 5 яйца, 5 супени лъжици олио, 400 гр кисело мляко и 1 щипкa сода за хляб. След това натрошете и добавете 200 гр бяло саламурено сирене. Към така приготвената смес добавете натрошената юфка. Залейте с 200 мл газирана лимонада и разбъркайте добре с лъжица. 
Намажете добре тавата с олио, изсипете в нея така приготвената смес, след което веднага я поставете във вече загрятата на 220 градуса фурна. Печете 30 минути. След изваждане нарежете баницата на желания размер парчета.

ДОБЪР АПЕТИТ И КОМПЛИМЕНТИ ЗА БАНИЧАРЯ! 

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook