Facebook Български English

Чучната баклава с бадеми

Чучната баклава с бадеми

Наслада, приготвена с Точени кори"БИТАС", препечени на сач.

Необходими продукти:

 
1 пакет Точени Кори препечени на сач "БИТАС"
200 гр краве масло
50 гр сурови натрошени бадеми

 

За сиропа:

 

500 гр захар
2 пакетчета внилия

500 мл вода

Начин на приготвяне:


Препоръчваме след изваждане от хладилника и преди отваряне, да темперирате пакета с корите на стайна температура.
Навийте стегнато всяка кора поотделно на руло. Нарежете всяко руло на парчета с дължина около 3 см. Обърнете и подредете така получените охлювчета в кръгла тава с диаметър около 23-24см. Разтопете маслото и залейте подредените в тавата охлювчета. Поръсете равномерно с натрошените бадеми. Поставете тавата в предварително загрята на 220 градуса фурна и печете до златисто кафяво.
Докато печете, пригответе сиропа по следния начин:
Смесете захарта, водата и ванилията. Загрейте до кипване, след което свалете от котлона.
След изпичане, залейте веднага баклавата със сиропа и оставете поне за около 2 часа да се напои добре.
 

 

НАСЛАДЕТЕ СЕ! 

Вижте как да поръчате от нашите точени кори ТУК.

За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук. 

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook