Facebook Български English

Чучната баница със сирене

Чучната баница със сирене

Страхотна баница, препоръчана от редовните ни клиенти от Технически Университет - гр. София!

Приготвя се с един пакет Точени кори "БИТАС", препечени на сач - пълнозърнести или обикновени.

Приготвяне на плънката:
 

Смесете 4 яйца, 4 супени лъжици олио, 400 гр кисело мляко и 1 щипка сода за хляб. Разбъркайте добре. Отделно натрошете 300 гр сирене.

Приготвяне на чучната баница:

 
Препоръчваме след изваждане от хладилника и преди отваряне да темперирате пакета с корите на стайна температура.

Разгънете всяка кора и я намажете фино с олио. Разлейте равномерно върху кората част от плънката и поръсете със сирене. Навийте кората на руло, след което нарежете рулото на парчета с дължина около 4 см. Поставете/чучнете рехаво парчетата в предварително намазана с олио тава с диаметър 28-30см. След подреждане на всички парчета, залейте равномерно с останалата плънка и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто-кафяво. След изваждане от фурната напръскайте леко с вода и покрийте за 15 минути с кърпа.

ДОБЪР АПЕТИТ!

 

За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук.

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook