Facebook Български English

Банички с миш-маш

Банички с миш-маш

По рецепта на Ваня Димитрова от гр. Враца - победителката в нашия конкурс по случай Националния ден на баницата – 23 септември.

Необходими продукти: 

 
1 пакет пълнозърнести Точени кори „Битас”, препечени на сач – 400 гр
300 гр извара
6 броя печени чушки, нарязани на ситно
3 яйца
4 с.л. олио
Сол и черен пипер на вкус
100 гр настърган кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне: 

 
Разбиват се трите яйца. 2 с.л. от тях се отделят за намазване на баничките преди изпичане. Плънката за баничките се приготвя като се смесят изварата, разбитите яйца, печените чушки, олиото, солта и черният пипер. 
Всяка кора се разделя на 8 триъгълни парчета (като торта). Всяко парче се намазва фино с олио, поставя се по 1 с.л. от плънката и се завива на пакетче от широката към тясната част като краищата се загъват навътре. Готовите банички се поставят в намаслена тава, намазват се със заделената част от яйцата, поръсват се с кашкавала и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна. 
 

 

Добър апетит!

 

За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук.

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook