Facebook Български English

Тиквеник с юфка

Тиквеник с юфка

Чудесен сладкиш, подходящ и за пости.

Необходими продукти: 

За тиквеника:
1 пакет (200 гр) Юфка „Битас”, тип Домашна
1 кг тиква, обелена и настъргана на едро ренде
¾ ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. натрошени орехови ядки
½ ч.л. канела

За сиропа: 
1 ч.ч захар
1 ч.ч вода

Начин на приготвяне: 


В дълбока купа се смесват юфката, тиквата, олиото, захарта, орехите и канелата. Всичко се разбърква добре и се изсипва в намаслена тава. Тиквеникът се поставя в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пече до златисто (между 30 и 40 минути). Сиропът се приготвя като се кипва водата и в нея се изсипва захарта. Оставя се да поври за кратко, докато тя се стопи, след което сиропът се отстранява от котлона. С него се залива изпеченият тиквеник. Препоръчваме да оставите десерта на стайна температура за поне 6 часа преди консумация, за да поеме добре сиропа. Добър апетит и... Консумирайте с мярка!

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook