Facebook Български English

Лазаня

Лазаня

Необходими продукти: 

1 пакет Точени кори препечени на сач „БИТАС”
80 гр топено сирене Ементал
250 гр кашкавал

За сос „Болонезе”:

400 гр кайма
1 средно голяма глава лук
3 скилидки чесън
500 гр кетчуп или доматено пюре
Черен пипер, риган и сол на вкус

За сос „Бешамел”:

2 яйца
200 гр кисело мляко
200 мл прясно мляко
2 с.л. брашно
40 гр масло (студено)
Щипка сол
Щипка черен пипер


Начин на приготвяне:

Сос „Болонезе”:

Каймата се слага в сгорещен тиган с малко мазнина. Натиска се с лъжица, за да се раздроби на трохи. Лукът се нарязва на ситно и се изсипва при каймата заедно с пресованите скилидки чесън. Овкусява се с подправките. Всичко се оставя на котлона, докато каймата се зачерви и лукът стане прозрачен. Добавя се кетчупа (доматеното пюре) заедно с 4 с.л. вода и се оставя да покъкри на слаб огън за още 5 минути.

Сос „Бешамел”:

В огнеупорна купа се разбиват яйцата, заедно с киселото мляко, прясното мляко, брашното и солта. Добавя се и маслото. Сместа се слага на слаб огън и се бърка постоянно до получаването на гъст, кремообразен сос. Овкусява се с черния пипер. 

Приготвяне на лазанята:

Подготвя се намазнена тава. Корите се накъсват на едри парчета, като непосредствено преди поставянето им в съда за печене, се топят в купа с вода. Нареждат се два пласта навлажнени кори и се покриват със сос „Бешамел” и парченца от топеното сирене. Реди се отново двоен пласт кори, които се покриват със сос „Болонезе”. Пластовете се повтарят в посочената последователност, като върху последния ред кори се изсипва сос „Бешамел” и се настъргва кашкавалът. Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна до готовност (около 30-40 минути). 

 

Добър апетит!


За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук.

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook