Необходими продукти:
1 пакет пълнозърнести точени кори „Битас“, препечени на сач
6 средно големи глави лук (~ 650 гр)
100 гр ориз
1 с.л. червен пипер
Сол и чубрица на вкус
Олио за намазване на корите
Начин на приготвяне:
Оставете корите на стайна температура за 1 час преди приготвяне на лучника.
Нарежете лука на едро. Задушете го в 1 с.л. олио и малко вода, докато стане прозрачен.
Добавете ориза, долейте 150 мл вода и оставете да къкри на тих огън до готовност на ориза, разбърквайки често. Подправете готовата плънка със сол, чубрица и червен пипер и свалете от огъня.
В намазана с олио тава поставете разгъната първата кора, така че краищата й да излизат извън тавата. Останалите накъсайте на едри парчета.
Намажете кората фино с олио, разпределете 3-4 лъжици от плънката и покрийте със слой кори, също леко намазнени. Повторете последователността до изчерпване на плънката и корите, като завършите с плънка.
Загънете върху плънката стърчащите краища на първата кора, намажете фино с олио и 3 с.л. вода и изпечете лучника в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто (за около 25-30 минути).
Добър апетит!
Вижте как можете да поръчате от нашите истински точени кори тук.
За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук.