Facebook Български English

Баница руло

Баница руло

Необходими продукти:

 

1 пакет Точени кори "БИТАС", препечени на сач

500 гр праз лук

250 гр кайма

200 гр доматено пюре

Сол и риган на вкус

2 с.л. олио за плънката и още за намазване на корите

1 белтък

Сусам за поръсване

 

Начин на приготвяне:

 

Оставете корите на стайна температура за 1 час преди приготвяне на рулото.

Нарежете праза на полукръгове и го задушете в 1 с.л. олио и 50 мл вода до омекване. Подправете със сол на вкус.

 

Задушете каймата в 1 с.л. олио и бъркайте, докато стане на трохи. Подправете със сол и риган на вкус и добавете доматеното пюре. Оставете сместа да къкри на слаб огън до леко сгъстяване на соса. 

 

Вземете кора и я намажете фино с олио, след което и с 1/2 от задушения праз лук. Покрийте с втората кора. Намажете я фино с олио и разпределете равномерно отгоре плънката с кайма. Покрийте с третата кора, намазнете я леко и разпределете върху нея останалия праз. 

 

Навийте трите кори заедно на руло, като загънете навътре по 10 см от левия и десния край, за да не изтече плънката. Така приготвеното руло намажете с разбития белтък и поръсете със сусам. Изпечете го в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто (за около 30 минути).

 

ДОБЪР АПЕТИТ!  

 

Вижте как можете да поръчате от нашите истински точени кори тук.

За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук.

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook