Facebook Български English

Баница руло

Баница руло

Необходими продукти:

 

1 пакет Точени кори "БИТАС", препечени на сач

500 гр праз лук

250 гр кайма

200 гр доматено пюре

Сол и риган на вкус

2 с.л. олио за плънката и още за намазване на корите

1 белтък

Сусам за поръсване

 

Начин на приготвяне:

 

Оставете корите на стайна температура за 1 час преди приготвяне на рулото.

Нарежете праза на полукръгове и го задушете в 1 с.л. олио и 50 мл вода до омекване. Подправете със сол на вкус.

 

Задушете каймата в 1 с.л. олио и бъркайте, докато стане на трохи. Подправете със сол и риган на вкус и добавете доматеното пюре. Оставете сместа да къкри на слаб огън до леко сгъстяване на соса. 

 

Вземете кора и я намажете фино с олио, след което и с 1/2 от задушения праз лук. Покрийте с втората кора. Намажете я фино с олио и разпределете равномерно отгоре плънката с кайма. Покрийте с третата кора, намазнете я леко и разпределете върху нея останалия праз. 

 

Навийте трите кори заедно на руло, като загънете навътре по 10 см от левия и десния край, за да не изтече плънката. Така приготвеното руло намажете с разбития белтък и поръсете със сусам. Изпечете го в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто (за около 30 минути).

 

ДОБЪР АПЕТИТ!  

 

За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук.

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook