Това е любимата ни баница със сирене и точени кори, препечени на сач, "БИТАС", приготвена по рецепта на Баба Йонка от с.Трифоново, община Монтана!
Приготвя се с един пакет Точени кори, препечени на сач, "БИТАС" - пълнозърнести или обикновени.
Приготвяне на плънката:
Смесете 4 яйца, 4 супени лъжици олио, 400 гр кисело мляко и 1 щипка сода за хляб. Разбъркайте добре. Отделно натрошете 300 гр сирене.
Приготвяне на наложена баница:
Накъсайте корите на едри парчета. Наложете ред кори в предварително намазана с олио тава. Нанесете слой от плънката и поръсете със сирене. Наложете отново кори, с четка намажете фино с олио, нанесете плънка, поръсете сирене и така до последната кора. Нарежете на желания размер квадратни парчета и залейте със 150 мл газирана лимонада. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна до получаване на златисто-кафява коричка. След изваждане от фурната напръскайте леко с вода и покрийте за 15 минути с кърпа.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Вижте как можете да поръчате от нашите истински точени кори тук.
За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук.