Facebook Български English

Турски бюрек

Турски бюрек

Сочен и ароматен бюрек с хрупкава коричка по изпитана рецепта на Йорданка Добрева от гр. Бургас. Благодарим й, че я сподели с нас! Опитайте и Вие. 

 

Турски бюрек с точени кори БИТАС

Необходими продукти: 

 

1 пакет Точени кори "БИТАС", препечени на сач, 400 гр


За плънката: 
 

2 яйца

300 гр натрошено сирене
2-3 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
 

За заливка:

 

250 мл прясно мляко

4 яйца

 

Отделно:

 

100 мл олио - за намазване на корите

80 гр масло 

 

Начин на приготвяне: 

 

За плънката се смесват яйцата, сиренето, киселото мляко и содата. 
Всяка кора се намазва добре с олио и се поръсва с 1/3 от плънката. Навива се на руло и се поставя в намазнена тава.
Така се процедира и с другите две кори, които се завиват около първата.
Баницата се нарязва на триъгълници (като торта) и се залива с разтопеното масло.
Отгоре се изсипва заливката от смесените прясното мляко и яйца. 
Баницата се пече на 160 градуса с вентилатор до златисто (около 1 час).

Насладете се!

 

Вижте как можете да поръчате от нашите истински точени кори тук.

За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук. 

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook