Сочен зелник по ихтимански, приготвен с праз лук, орехи и нашите Пълнозърнести точени кори. Рецептата е част от съвместната ни инициатива с CherryBakery.eu - #5БанициДоКоледа и е чудесна за предстоящите празници. Насладете й се!
Необходими продукти
/за тава с диаметър 28 см/:
1 пакет Пълнозърнести Точени кори „БИТАС“, препечени на сач, 400 гр
800 гр почистен праз лук
50 гр натрошени орехи
по желание: 100 гр сирене /може да се пропусне за постен вариант/
1 ч.л. червен пипер
сол на вкус
олио за намазване на корите (около 1/2 ч.ч.) + още 1 с.л. за задушаване на праз лука
За начина на приготвяне и оформяне моля посетете пълната рецепта на CherryBakery.eu ТУК.