Изкушаваме ви с тези ароматни банички с хрупкава коричка и мекичка сърцевина. Пригответе си ги лесно и бързо за делнична закуска или за лежерно похапване през почивните дни.
Необходими продукти за 12 броя банички:
1 пакет Точени кори "БИТАС", препечени на сач - 400 гр
4 яйца
250 гр сирене
120 гр масло
50 гр кашкавал
Начин на приготвяне:
Корите се разрязват на кръст на 4 еднакви парчета.
Маслото се разтопява.
Яйцата се разбиват и се смесват с натрошеното сирене.
Всяко парче кора се намазва с разтопено масло. В средата се слага 1 с.л. от плънката и се сгъва на квадратно пакетче по изобразения начин:
Така оформените банички се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. Отгоре се намазват с останалото разтопено масло и се поръсват с настъргания кашкавал. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути, до зачервяване.
ДОБЪР АПЕТИТ!