Facebook Български English

Хрупкави ябълкови банички

Хрупкави ябълкови банички

Сладко изкушение с чудесен плодов вкус.

Необходими продукти:
 

1 пакет Точени кори „Битас”, препечени на сач, 400 гр

3 с.л. олио 
 

 

За плънката:
 

 

6 средно големи ябълки, измити и с обелена кора
3-4 с.л. захар (според сладостта на ябълките)
1 ванилия
1 каф. л. канела
2 с.л. натурално пшенично нишесте

Начин на приготвяне: 


Оставете корите на стайна температура за поне час преди приготвянето на баничките.
Почистете ябълките от семките и ги нарежете на кубчета. Посипете ги със захарта, ванилията, канелата, 2 ч.ч. вода и ги сложете да заврат. След завирането оставете сместа да къкри на слаб огън до леко омекване на ябълките. В отделен съд разтворете нишестето в 1-2 с.л вода и бъркайте до получаването на гладка каша. Изсипете при ябълките, разбъркайте добре, докато плънката леко се сгъсти и я свалете от котлона. 
Разстелете корите. Намажете всяка равномерно с по 1 с.л. олио. Разделете плънката на три равни части, така че да Ви останат 2 с.л. от течността за намазване на баничките накрая. Разпределете от плънката върху всяка кора и навийте на руло. Разполовете всяко руло на две по-малки и ги подредете в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Намажете рулата със заделената течност от плънката, поръсете със захар и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто (за около 40 минути).
 

Насладете се!

 

Вижте как можете да поръчате от нашите истински точени кори тук.

За да научавате първи нашите най-нови рецепти, харесайте страницата ни във Фейсбук.

Контакти

БИТАС ЕООД
ЕИК 131355573
Производствена база:

2050 гр. Ихтиман; Индустриална зона бул. Димитър Попов 38; e-mail: office@bitas.bg

Facebook